Home Rajoni Ekspertët: Flamuri evropian në ligjet për Korridoret 8 dhe 10D, precedentë i...

Ekspertët: Flamuri evropian në ligjet për Korridoret 8 dhe 10D, precedentë i rrezikshëm

Kufizimi i debatit në dy ditë dhe lehtësimi i procedurave për miratimin e pesë propozim ligjeve për Korridorin 8 dhe 10-D duke i vendosur flamurin evropian krijon precedent të rrezikshëm në punën e kuvendit. Komunikologu Bojan Kordalov për ALSAT potencoi se kompetentët duhet që në fillim të vitit të tregojnë se cilat ligje do t’i kalojnë me yll të BE-së dhe për cilat arsye.

Në të kundërtën, përkatësisht kalimi i ligjeve në këtë formë secilën herë që deputetëve të ju kujtohet, sipas Kordalov rrezikon edhe besimin e qytetarëve, ndërsa mund të interpretohet edhe si keqpërdorim i këtij mekanizmi.

“Nuk mendoj që as në këtë rast, me këto ligje dhe as me cilin do ligj tjetër, duhet të ndryshohet qëndrimi në qoftë se një ligj do të kalojë me flamur evropian sot e nesër jo dhe e kundërta, për arsye se në këtë formë e vendosim në pikëpyetje besimin që qytetarët e kanë tek Bashkimi Evropian. Kredibiliteti nuk është mirë që të minohet, për përmbushjen e agjendën të kujtdo qoftë, përkatësisht me ndryshim të qëndrimit nëse diçka do të sjellët me procedurë të rregullt, apo me flamur evropian në qoftë se kjo nuk është pjesë e rrugës drejt Bashkimit Evropian”, theksoi Bojan Kordalov, komunikolog.

Previous articleEuro në ‘greminë’, ja sa është vlera e dollarit dhe paundit në tregun valutor për sot
Next articleQeveria britanike me këshilla për gjumë