Home LifeStyle Efektet negative të mediave sociale

Efektet negative të mediave sociale

Teknologjia kërkon të na afrojë me ata njerëz që janë me kilometra larg nesh. Megjithatë, nuk është gjithmonë aq pozitive. Në fakt, në disa raste, të njëjtat rrjete sociale mund të ndikojnë shumë tek ju. Në këtë artikull, ne do të zbulojmë se cilat janë problemet e ndryshme që mund të lindin nga përdorimi i tepërt i mediave sociale.

Ndjenjat e inferioritetit

Ne të gjithë priremi të krahasojmë veten me ata që na rrethojnë. Për më tepër, ne priremi të flasim vetëm për atë për të cilën jemi krenarë. Sidoqoftë, kjo mund të barazohet me probleme të mëdha.

Kjo ju bën që menjëherë të filloni të krahasoni zotërimet tuaja, marrëdhëniet, sukseset ose nivelin ekonomik me atë që supozoni se kanë. Është një ndjenjë që nuk është domosdoshmërisht negative nëse qëndroni të vetëdijshëm se ne të gjithë kemi realitetet dhe sukseset tona të ndryshme. Në fakt, mund të veprojë edhe si një nxitje për ju që të përmirësoheni dhe të vendosni qëllime të reja për veten tuaj.

Varësia nga mediat sociale

Ju mund të mendoni se nuk ka asgjë të keqe të kontrolloni vazhdimisht Facebook-un tuaj për të parë postime të reja nga miqtë tuaj. Megjithatë, nëse i kryeni vazhdimisht këto aktivitete, mund ta gjeni veten duke u bërë pre e varësisë nga rrjetet sociale. Kjo është po aq e rrezikshme sa çdo varësi tjetër. Prandaj, nëse e kuptoni se po shpenzoni më shumë kohë në mediat sociale sesa duke bërë aktivitetet tuaja të përditshme, do të ishte një ide e mirë t’i impononi vetes një orar dhe të mos e teproni.

Vetmia

Ironikisht, media sociale po krijon njerëz të vetmuar kur një nga objektivat e saj fillestare ishte të ishte një formë lidhjeje midis atyre që janë të ndarë nga distanca të mëdha. Kjo është për shkak se ka një tendencë që ju të ndaloni së bashkëveprimin fizikisht me ata që ju rrethojnë, në mënyrë që të mund të përditësoni statusin tuaj në internet dhe t’u tregoni të tjerëve në botën virtuale se çfarë po bëni.

Rrjetet sociale janë atje për t’ju ndihmuar të kontaktoni me të dashurit tuaj që janë larg, për ta bërë jetën tuaj të punës më të lehtë, si një formë relaksi. Për të parandaluar që ajo të ndikojë negativisht tek ju, thjesht mbani mend qëllimin e saj të vërtetë dhe mos i jepni më shumë rëndësi në jetën tuaj sesa duhet.

Previous articleStuhi vdekjeprurëse në Serbi, vdesin një fëmijë dhe një grua
Next articleDosja “Ahmetaj” dhe ngjarja e pazakontë në Berlin, Artan Hoxha bën komentin epik për drejtësinë shqiptare