Home Rajoni Dodik nuk dorëzohet, thotë se duhet të dështojë si shtet Bosnja

Dodik nuk dorëzohet, thotë se duhet të dështojë si shtet Bosnja

Presidenti i Republika Srpska, Milorad Dodik, ka mbajtur sot një takim me përfaqësuesit e Kinës, pas së cilës ka komentuar aktualitetin politik në Bosnje dhe Hercegovinë (BH).

Ai ka përçmuar sërish shtetin duke thënë se duhet të shpërbëhet sepse atëherë nuk do të ketë konflikt, raporton klix.ba.

Dodik përdori deklaratat e shtypit pas donacionit kinez për luftën kundër murtajës së derrave për të dërguar mesazhe politike në komunitetin ndërkombëtar. Në të njëjtën kohë, ai deklaroi gjithashtu se do të ishte më mirë nëse BH do të shpërbëhej sepse ai beson se atëherë nuk do të kishte konflikt.

Me sa duket, Dodik u inkurajua sepse ndihej fitues në raport me përfaqësuesin e lartë, Christian Schmidt.

“Ata shkaktuan shpërbërjen e Bosnje dhe Hercegovinës, Schmidt dhe komuniteti ndërkombëtar. Ky është qëllimi i tyre, vetëm boshnjakët në Bosnje dhe Hercegovinë nuk e shohin atë. Ata mendojnë se po u sjellin mirë. Analizoni se çfarë kanë bërë në 20 vitet e fundit, çfarë kanë bërë, mendon se po sjellin diçka të mirë. Në vend që të ulen me serbët dhe kroatët dhe të arrijnë një marrëveshje, boshnjakët kundërshtojnë kushtetutshmërinë e serbëve dhe kroatëve. Kjo Bosnje që ata po mbrojnë, duhet të dështojë dhe të zhduket, kështu që nuk do të ketë konflikt” , tha ai.

Pas kësaj, ai iu referua deklaratave të Christian Schmidt, duke thënë se EUFOR duhet të qëndrojë në vijën e entitetit.

“Kjo është arsyeja pse ka forca ndërkombëtare që duhet të qëndrojnë në kufijtë e entiteteve. Më vjen mirë që Schmidt e përmendi atë, në vend të marrëzive të plota, ka kuptim”, tha ai.

Ndryshe, Dodik nuk e njeh as aktakuzën kundër tij, sepse ajo është formuar në bazë të ndryshimeve në Kodin Penal të Bosnjë-Hercegovinës, të sjella nga Schmidt pasi Asambleja Kombëtare e RS-së miratoi një vendim për mosrespektim të vendimeve të Përfaqësuesit të Lartë.

Previous articlePutin lavdëron Elon Musk: Është një person i jashtëzakonshëm
Next articlePolakët akuzojnë shqiptarët për një tezë të padëgjuar