Home Aktualitet Dako teston per herë te fundit keshillin bashkiak para Vitit të Ri....

Dako teston per herë te fundit keshillin bashkiak para Vitit të Ri. Në rast se nuk kalon buxheti , këshilli bashkiak në zgjedhje të parakohshme. Pritet reagimi i këshilltarëve të LSI

Ditën e shtunë do të jetë mbledhja e këshillit bashkiak ku  pikat më të rëndësishme  do të jenë ajo e miratimit të taksave dhe tarifave vendore të qytetit të Durrësit por edhe miratimi i buxhetit  të bashkisë për vitin 2018 si dhe projketbuxhetin agat mesëm të bashkisë  për vitet 2018- 2020. Ndërkohë që një nga pikat e nxheta do të jetë dhe fondi për objektin “Studim – Projektim Rehabilitimi i Zonës Shkëmbi i Kavajës” Durrës. Ja  rendi i ditës që është shpërndarë për këshilltarët ku surpriza do të jetë qëndrimi i këshilltarëve të LSI për të krijuar shumicë, ndërsa  burime nga bashkia kanë bërë të ditur se Dako në rast të një refuzimi mund ta cojë ë bashkiak në zgjedhje të parakohshme, një lëvizje kjo që mund të jetë dhe një testim për  zgjedhjet lokale që po afrojnë. Por ky është dhe një test i rëndësishëm për Dakon pas ngjarjëve dhe histerisë që ka ndodhur në kuvend vetëm pak ditë më parë.

 

Njoftimi i plotë

 

Ditën  e  Shtunë datë  23.12.2017  ora 10:00 në sallën e mbledhjeve të Këshillit Bashkiak  prane Bashkise Durres zhvillohet mbledhja e Këshillit Bashkiak.

 

Rendi i ditës do te jetë:

 

 

1.Per sistemin e Taksave dhe Tarifave vendore ne qytetin e Durresit

2.Për miratimin e buxhetit të Bashkisë Durrës për vitin 2018, si dhe projektbuxhetin afatmesem te Bashkise Durres per vitet 2018-2020

3.Për miratimin e kalendarit të përgatitjes së programit buxhetor afatmesëm (pba) për vitet 2019-2021 dhe buxhetit vjetor.

4.Për miratimin e  linjave rrethqytetase të transportit publik për territorin e Bashkisë Durrës, intenerarin, stacionet dhe oraret e tyre.

5.Për miratimin e fondit prej 15 000 000 lekë për objektin “Studim – Projektim Rehabilitimi i Zonës Shkëmbi i Kavajës” Durrës

 

6.Për miratimin e vlerës së qerasë për banesat sociale me qera seksioni iii me strukturë 1+1 dhe 2+1, shkozet durrës

 

7.Për miratimin e mbylljes së veprimtarisë ekonomiko-financiare të strukturës së njësisë së zbatimit të projektit piu.

 

 

8.Lënda : Relacion për miratimin e listës emërore të aplikantëve të klasifikuar për Banesë Sociale me Qera, Seksioni III (Strukturë 1+1 dhe 2+1), Shkozet, Durrës.

 

9.Për miratimin e sistemit të ri të adresave të bashkisë Durrës

 

SEKRETARI I KËSHILLIT

BASHKIAK  DURRËS

 

Armand Tragaj