Home Bota Cili është vendi që paguan më shumë taksa në BE?

Cili është vendi që paguan më shumë taksa në BE?

Gjatë vitit 2020 të ardhurat nga taksat dhe kontributet sociale në Bashkimin Evropian ranë me 215 miliardë euro krahasuar me një vit më parë.

Ky është viti i parë ku kjo kategori të ardhurash ka pasuar rënie, sipas të dhënave të publikuara nga Eurostat. E gjitha kjo lidhet me pandeminë e COVID-19.

Në total, taksat dhe kontributet sociale përbënin mesatarisht 41.3% të Prodhimit të Brendshme Bruto në BE.

Vendi me nivelin më të lartë për 2020 ishte Danimarka me 47.5%, e ndjekur më pas nga Franca (47.5%) dhe Belgjika (46.2%).

Kurse niveli më i ulët për taksat dhe kontributin social në raport me GPD është regjistruar në Irlandë (20.8%) dhe Romania (27.2%).

Në 2020, të ardhurat nga taksat përbënin 89.3% të të ardhurave në total për qeveritë e BE-së.

SOURCEbulevard news
Previous articleAlbin Kurti i hap dyert Sorosit, detaje nga takimi
Next articleZgjedhje të reja vendore/ Gjykata Kushtetuese diskuton për 7 bashkitë në këto qytete