Home Opinion Çfarë duhet të sqarojë Kryemadhi për drejtësinë shqiptare?

Çfarë duhet të sqarojë Kryemadhi për drejtësinë shqiptare?

Nga Mero Baze

Euroreproter, një media me qendër në Bruksel, ka publikuar një shkrim rreth ndikimeve ruse në Ballkan, me gjëra që kryesisht ka qenë të njohura dhe më parë.

E reja e shkrimit ishte, se kjo media publikoi dy faksimile të transfertave bankare që provonin dy gjëra të rëndësishme. E para, që Monika Kryemadhi ishte paguar si ortake nga një kompani pas së cilës qëndrojnë disa oligarkë rusë, dhe e dyta, që Kryemadhi rezulton të ketë llogari bankare në së paky dy banka të huaja, një në Zvicer dhe një në Andora.

Gjërat e tjera të shkruara ishin të njohura dhe më parë në Shqipëri.

Pavarësisht se si do shkojë beteja ligjore e Kryemadhit me median ne fjalë, ato dy dokumente mbeten për t’u hetuar nga drejtësia shqiptare. Organet e drejtësisë në Shqipëri duhet të sqarojnë disa gjëra të thjeshta.

A i ka deklaruar këto dy numra llogarie Monika Kryemadhi në deklaratën e saj të pasurisë?

A i ka deklaruar ajo lidhjet me këto kompani, pasi në përshkrimin e pagesës flitet për pagesë dividendi si bashkëpronar?

Pas deklarimeve të zonjës Kryemadhi për këto dy zhvillime, pastaj duhen bërë hetime të thelluara nga drejtësia jonë për këtë çështje, e cila nuk është vetëm çështje e ndikimit rus në Shqipëri, por mbi të gjitha një histori që bie ndesh me legjislacionin shqiptar për personat me pushtet dhe deklarimin e pasurisë së tyre.

Problemi bëhet edhe më i rëndë, pasi këto veprime janë kryer ndërkohë që Ilir Meta/j ka qenë president i Shqipërisë dhe ndikimi rus përmes pagesave për gruan e tij, dhe akoma më keq, mundësia që ajo të jetë bashkë-aksionere me ta, është një minim i sigurisë kombëtare.

Shpresojmë që ish- presidenti të mos distancohet nga gruaja, siç po bën Berisha me Bashën, dhe t’i ngrejë komision hetimor në parti, ku i ka çuar gruaja lekët.

Nëse kthehemi pas në kohë, e kemi të qartë retorikën anti-perëndimore të Ilir Metës në atë kohë, frymëzimin e tij për protesta në Shqipëri dhe mediat ruse që raportonin live me korrespodentë specialë nga Tirana për revolucion, duke ndërprere lajmet në Rusia Today, a thua se Shqipëria ishte në qendër të trazirave në botë.

Tani SPAK i ka në dorë dy faksimilet e transfertave. Nën shembullin e arrestimit të një zyrtareje të mesme si Ada Klosi, të cilës i ka vjedhur pastruesja lekët që nuk ka deklaruar, tani për gruan ish- presidentit që dalin pagesa ruse, duhet shumë herë më tepër përkushtim.

Krimi është shumë herë më i madh dhe shumë herë më i rrezikshëm dhe për sigurinë kombëtare të Shqipërisë.

Çfarë duhet të sqarojë Kryemadhi për drejtësinë shqiptare? Çfarë duhet të sqarojë Kryemadhi për drejtësinë shqiptare?

Previous articleRusia nis më 1 prill fushatën e re ushtarake: Rekrutohen 400 mijë ushtarë
Next articleEdward Joseph: Statusi i Kosovës “në komë” është problem i tërë Atlantikut