Home Aktualitet ‘Censi 2023’, procesi nuk nis në Kukës, shkak zgjedhjet

‘Censi 2023’, procesi nuk nis në Kukës, shkak zgjedhjet

Për bashkinë Kukës Censi pritet te filloje ne muajit tetor, ku rëndësi te veçantw shihet deklarimi i minoritareve tw zonës se Gores, shumica ne fshatin Shishtavec një zonë e banuar nga minoriteti bullgar. Në Shkodër këtë të hënë nisi Censi i Popullsisë dhe banesave. Rreth 300 anketues janë angazhuar për numërimin e të gjithë popullsisë dhe banesave dhe të dhënat që do të mblidhen në 6 javë.

Në qarkun e Beratit janë angazhuar 241 anketues të cilët të cilët po mbledhin derë më derë të dhënat për popullsinë dhe banesat.

Report TV ndoqi nga afër punën e anketuesve në qytetin e Krujes, të cilët po marrin në pyetje dhe pronarët e bizneseve.

Deri më tani anketuesit e INSTAT nuk kanë hasur vështirësi apo kundërshti nga ana e banorëve.

221 anketues kanë zbarkuar në terren në të tre bashkitë e qarkut te Lezhes, për të regjistruar popullsinë rezidente, dhe për të grumbulluar përmes vetedeklarimit, të dhëna që lidhen me numrin e banoreve, etnine, gjuhen, fenë, ekonominë të ardhurat dhe standartin e jetesës.

Në qytetin e Durrësit do të operojnë 280 anketues të cilët paraqiten pranë çdo familjeje për të plotësuar formularin.

Kësaj here i gjithë procesi i Censit do të kryhet në mënyrë dixhitale përmes një tableti, me 100 pyetje, nga të cilat vetëm 3 janë opsionale.

Previous articleNjë vit i zhdukur, familjari i Ervis Martinajt dorëzon në SPAK kodet e aplikacionit ‘SKY’ që përdorte ‘mbreti’ i lojrave të fatit
Next articleShkrimi mjaltë e helm në median greke për Shqipërinë turistike