Home Politike Ç’do të firmosë Erdogan në Tiranë, këto janë shtatë marrëveshjet

Ç’do të firmosë Erdogan në Tiranë, këto janë shtatë marrëveshjet

Shtatë janë marrëveshjet që qeveria shqiptare do të firmosë me atë turke në kuadër të vizitës së Presidentit Rexhep Tayyip Erdogan në Tiranë. Gjithçka do të nënshkruhet në Kuvendin e Shqipërisë, aty ku Erdogan ka në axhendë që të mbajë edhe një fjalim. Ato kanë të bëjnë me fushën e kulturës, rinisë dhe të sportit.

MARRËVESHJET:

1 – Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Agjencisë Anadolu dhe Agjencisë Telegrafike Shqiptare.

2- Memorandum mirëkuptimi për bashkëpunimin në fushën e trajnimeve për zbatimin e ligjit ndërmjet qeverisë së Turqisë dhe Shqipërisë.

3- Protokoll Bashkëpunimi ndërmjet Drejtorisë së Arkivit Shtetërore Turqisë dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivit.

4- Memorandum mirëkuptimi për Bashkëpunimin në Fushën e Rinis dhe Sporteve ndërmjet ministrisë se Turqisë dhe asaj shqiptare.

5- Memorandum mirëkuptimi ndërmjet ministrisë së jashtme të Turqisë dhe asa shqiptare për bashkëpunimin në fushën e protokollit.

6- Protokoll bashkëpunimi ndërmjet Drejtorisë së Përgjithshme Shtetërore të Operas së Baletit dhe të ministrisë së Kulturës dhe Turizimit të Turqisë dhe Ansamblit të Operas dhe Baletiti dhe Folklorit shqiptar.

7 -memorandum mirëkuptimi në fushën e menaxhimit të Fatkeqësive ndërmjet Drejtorisë së Emergjencave dhe Ministrisë së Brendshme të Turqisë.