Home Ekonomia Bilanci i 2020-ës, PBB ra me 3.48%/ Qarqet Elbasan dhe Berat të...

Bilanci i 2020-ës, PBB ra me 3.48%/ Qarqet Elbasan dhe Berat të vetmet me kontribut pozitiv në rritjen ekonomike!

Gjatë vitit 2020 Produkti i Brendshëm Bruto me çmime korrente, në Shqipëri, është vlerësuar në 1,64 trilionë lekë duke shënuar rënie në terma realë me 3.48%, krahasuar me vitin 2019-të. Kjo si pasojë e ndikimit të pandemisë dhe kufizimeve që u bënë në shumë sektorë të ekonomisë gjatë asaj periudhe. Nëse këtë tregues do ta analizonim sipas rajoneve vëmë re se Produkti i Brendshëm Bruto në rajonin veri regjistrohet në 372.5 mld lekë, në rajonin qendër 818.8 mld lekë, ndërsa në rajonin jug 452.7 mld lekë. Kur flasim për strukturën sipas rajoneve, çmimet korrente në rajonin veri janë sa 22.66% e PBB-së, në qendër janë sa 49.8% e PBB-së, ndërsa në jug sa 27.54% e PBB-së……Për të lexuar artikullin e plotë klikoni këtu!

SCAN