Home Bota Biden nënshkruan ndihmën prej 40 miliardë dollarësh për Ukrainën

Biden nënshkruan ndihmën prej 40 miliardë dollarësh për Ukrainën

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, nënshkroi një projektligj për t’i siguruar Ukrainës 40 miliardë dollarë.

Lajmi është raportuar në faqen e internetit të Shtëpisë së Bardhë.

Vihet re se projektligji përkatës është nënshkruar nga presidenti amerikan më 21 maj.

Kujtojmë se më 19 maj, Senati i Shteteve të Bashkuara të Amerikës më në fund miratoi një paketë prej 40 miliardë dollarësh të ndihmës emergjente ushtarake dhe humanitare për Ukrainën.

Paketa u miratua me shumicë votash dhe iu dërgua Presidentit të Shteteve të Bashkuara për nënshkrim.

Joe Biden më 28 prill kërkoi 33 miliardë dollarë ndihmë për Ukrainën, duke përfshirë mbi 20 miliardë dollarë ndihmë ushtarake.

Pastaj Dhoma e Përfaqësuesve së SHBA-ve e rriti atë shumë në rreth 40 miliardë dollarë.