Home Europa Berlusconi: Kini kujdes nga komunizmi

Berlusconi: Kini kujdes nga komunizmi

Ish-kryeministri italian dhe drejtuesi i Partisë Forca, Silvio Berlusconi tha sot se Kina është kundër Perëndimit dhe ka një dëshirë për hegjemoni, dhe tha se duhet pasur kujdes nga komunizmi, i cili është edhe një sfidë, por edhe një kërcënim.

“Unë ju kujtoj se komunizmi nuk qëndron në kufij, ai ka qenë gjithmonë një fuqi globale. Kujdes nga vendet komuniste dhe komunizmi, që është një sfidë dhe një kërcënim, “tha Berlusconi në Kongresin e Partisë Popullore Evropiane (EPP) në Zagreb.

Sipas tij, ata që e njohin politikën kineze thonë se është “një kërcënim i jashtëzakonshëm për gjeneratat e ardhshme”.
Berlusconi theksoi gjithashtu se komunistët mendojnë se shteti është mbi individin dhe se të gjithë duhet t’i shërbejnë.

“Ne jemi të ndryshëm, ne kemi të drejtën e lirisë nga e cila burojnë të gjitha të drejtat tona të tjera, ne nuk jemi subjekte si të majtët, ne nuk mendojmë se i detyrohemi jetës së shtetit. Ekziston një hendek i pakapërcyeshëm midis nesh dhe atyre, “tha Berlusconi.

Në të njëjtën kohë, ai bëri thirrje për forcimin e politikës së mbrojtjes të BE-së përballë një valë në rritje të migrantëve.
“Ne kemi nevojë për një Evropë me një politikë mbrojtëse. Kjo është sfida më e madhe me të cilën përballet BE, ne duhet të jemi një forcë ushtarake, “tha ai, duke shtuar se Evropës i duhen aftësi ushtarake që të ishin në gjendje të mbroheshin në rast të fenomenit të migracionit masiv.