Home Bota BE nis “fshesën”: Dëbime masive të azilkërkuesve të refuzuar!

BE nis “fshesën”: Dëbime masive të azilkërkuesve të refuzuar!

Rritja e ndjeshme e kërkesave për azil ka vënë në lëvizje Bashkimin Europian, që po kërkon tani t’i vërë re fenomenit përmes një strategjie të re.

Prej vitesh, blloku nuk ka avancuar dot në përpjekjet e tij për kthimin e azilkërkuesve pa të drejtë qëndrimi, megjithatë tani duket i vendosur të hidhet në aksion. Për këtë arsye, Komisioni i BE-së në Bruksel paraqiti planet për krijimin e një sistemi të përbashkët për dëbimin e emigrantëve pa të drejtë qëndrimi.

Numri i hyrjeve të parregullta në vitin 2022 është rritur, deklaroi komisionerja europianeve e Punëve të Brendshme, Ylva Johannsson, dhe shumë prej këtyre njerëzve, shtoi ajo, nuk kanë arsye reale për azil.

Previous articleValencia kërkon Bajramin, Empoli pret ofertën e duhur
Next article“Fondet janë keqpërdorur”, PL denoncon gjendjen e infrastrukturës në kryeqytet: 350 mln euro buxhet janë përdorur për të mbushur xhepat dhe jo gropat e rrugëve të lëna…