Home Ekonomia Bashkitë “e marrin veten” nga COVID-19 / Mbledhin 35 milionë USD më...

Bashkitë “e marrin veten” nga COVID-19 / Mbledhin 35 milionë USD më shumë taksa për 8-mujorin

Pushteti vendor duket se ka nisur ta marrë veten nga pandemia, ku një sërë taksash që i takonin vitit 2020 u shtyn për t’i ardhur në ndihmë bizneseve dhe qyetarëve në kushtete  vështirësisë ekonomike që po përjetonin.  Sipas të dhënave zyrtare nga financat, të ardhurat e 61 bashkive në vend janë rritur me rreth 35 mln USD në 8 muajt e parë të vitit, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Konkretisht në periudhën Janar-Gusht 2021, vendorët mblodhën afro 18.4 miliardë lekë, nga 14.9 që u akumuluan në 8-mujorin 2020. Referuar zërave, rritjen më të madhe e kanë taksat lokale me rreth 2.6 miliardë lekë.  Konkretisht në Janar-Gusht 2021 janë mbledhur 13.6 mld lekë nga 11 miliardë që u mblodhën në 8-mujorin 2020. Kjo perfomancë ka të bëjë me mbledhjen e detyrimeve të pezulluara  vitin e kaluar për shkak të masave kufizuese të marra ndaj  COVID-19.

Po ashtu, të ardhurat nga taksa mbi pasurinë ka pasur perfomancë pozitive, me rreth 1 miliardë lekë më shumë, ku gjatë kësaj periudhe janë mbledhur afro 4.5 miliardë lekë. Ndërsa të ardhurat nga taksa mbi biznesin e vogël kanë pësuar një rënie të lehtë, thuajse të pakonsiderueshme, ku janë akumuluar afro  345 milionë lekë.

Të ardhurat e pushtetit vendor

8-mujori 2020 14.9 miliardë lekë

8-mujori 2020  18.4 miliardë lekë

Të ardhurat e bashkive  Janar-Gusht 2021

Taksa lokale  13.6 miliardë lekë

Taksa e pasurisë   4.5 miliardë lekë/SCAN

Previous articleMinistri i Mbrojtjes Niko Peleshi flet për kthimin e Akademisë së FA në Akademi Ushtarake
Next articleIshte zhdukur orej 2 ditësh! Gjendet pa shenja jete 39-vjeçari te “Kodrat e Selitës”