Home Kuriozitete Bashkimi Evropian lejon përdorimin e insekteve të tjera nga njerëzit

Bashkimi Evropian lejon përdorimin e insekteve të tjera nga njerëzit

Prej dy dekadash punohet për prodhimin industrial të insekteve për tu përdorur ati si ushqim për njerëzit. Insektet kanë disa përparësi si ushqim për njerzit.
-kanë sasira të larta të proteinash
-Shumësohen shumë shpejt dhe me potencial prodhimi
-Proteinat e prodhuara nga insektet janë më të lira se proteinat që meren nga ushqimet blegtorale.

******
Bashkimi Europian (BE), lejon përdorimin e insekteve të tjera si ushqim.
Në Bashkimin Evropian, të martën hyn në fuqi një ligj, sipas të cilit bulaet shtëpiake mund të përdoren si ushqim. Sipas Komisionit të BE-së, insektet mund të ngrihen, thahen ose përdoren si pluhur. Dy ditë më vonë, kjo lejohet edhe për larvat e brumbullit qe ushqehet me kokrrat e grurit. Rregulla të ngjashme ekzistojnë tashmë për karkalecat dhe larvat e brumbullit të miellit. Komisioni njoftoi më tej se prodhuesit e këtyre produkteve duhet të aplikojnë për një miratim për çdo insekt që duan të vendosin në treg. Siguria e ushqimit është prioriteti kryesor këtu. Insektet konsiderohen si ushqyes dhe të pasur me proteina dhe janë pjesë e dietës së zakonshme në shumë vende.DW/Pergatiti Enver Isufi

Previous articleShtëpia e barit në Shijak/ Policia: U zbuluan arsenal armësh, mund të jenë fshehur nga pjestarë të grupeve kriminale
Next articleNuk u përgjigjej familjarëve në telefon, gjendet e vdekur në banesë e moshuara në Durrës