Home Opinion Atdheu në rrezik

Atdheu në rrezik

NGA KALOSH ҪELIKU

Atdheu, Sot është në rrezik! Shtet, e bënë Rilindasët shqiptar me pasuri dhe Libra. Sot, e rrezikojnë politikanët shqiptar me kriminalitet dhe korrupsion. Pasuri personale, familajre, partiake dhe klanore.

Përderisa, Dje armiku na luftonte me përndjekje, burg dhe vrasje. Shkolla shqipe. Libra shqip. Lektura shkollore. Skënderbeun… “Armik” të shtetit “përbashkët” Jugosllav, si: “ballistë”, “irredentistë”,”terroristë”… Sot, na dënon me armikun e brendshëm, “shqiptarin e ndershëm” partiak të arratisur nëpër institucionet e shtetit të “pëbashkët”. Na i jep të gjitha të drejtat kombëtare: gjuhë shqipe, shkolla shqipe, arsim, kulturë, Liri…

Po, na i ringjalli “shqiptarët e  ndershëm” të sistemit komunist te Pragu i Shtëpisë. Që, sot vendosin për arsimin, kulturën, letërsinë shqiptare. Themelet e një shoqërie, Shteti… Vërtetë, na e dha: “Fitoren”, Rebublikën e Kosovës, “Lirinë”… Dhe, pasurinë… Po, jo edhe trurin…

Atdheu Sot, nuk është në rrezik nga: serbët, turqit, bullgarët, por nga vetë shqiptarët?!…

Previous articleZbulohen prova të reja për vrasjen e Pjerin Xhuvanit: 6 policët kishin dijeni për…
Next articleRusia pezulloi pjesëmarrjen në traktatin për armët strategjike, reagon shefi i NATO-s: Putin të rishqyrtojë vendimin