Home Kuriozitete Apple së shpejti vjen me unazën inteligjente e cila do të shërbejë...

Apple së shpejti vjen me unazën inteligjente e cila do të shërbejë për…

Duket se së shpejti mund të shohim ardhjen e unazës inteligjente të Apple. Kjo ide nuk është krejtësisht e re. Është spekuluar më parë për qëllimin e markës për t’u zgjeruar në këtë segment të tregut. Kompania me bazë në Cupertino ka paraqitur një kërkesë për patentë për një unazë inteligjente në Zyrën e Patentave dhe Tregtisë së Shteteve të Bashkuara (USPTO).

Në këtë patentë të veçantë, Apple eksploron mekanizmat me të cilët unaza vepron si një pajisje njoftimi dhe një mekanizëm hyrës, në vend të një “unaze inteligjente” në kuptimin konvencional. Kjo patentë unazore propozon një unazë qendrore fikse dhe një unazë të jashtme rrotulluese. Patentat nuk janë garanci që një pajisje do të jetë ndonjëherë e disponueshme për publikun.

Kjo patentë përshkruan gjithashtu një unazë që mund të “merrte njoftime nga një smartphone dhe të gjeneronte një alarm vibrimi”. Për më tepër, unaza është krijuar për të dërguar të dhëna hyrëse në pajisje të tjera shoqëruese të veshjes, si orët inteligjente, gjurmuesit e shëndetit, kufjet dhe pajisje të tjera të ngjashme. Apple e ka patentuar vazhdimisht këtë koncept prej vitesh.

Previous articleGjendet i vdekur në shtëpinë e tij në Fushë-Arrëz 39-vjeçari
Next articleKalë Troje apo gomar Himare!