Home Editorial Amnistia fiskale emergjencë kombëtare dhe pse Shqipëri-Kosovë duhet krijojnë një Bankë Nacionale!

Amnistia fiskale emergjencë kombëtare dhe pse Shqipëri-Kosovë duhet krijojnë një Bankë Nacionale!

Nga Kreshnik Spahiu 

Amnistia fiskale është emergjencë kombëtare sepse:

– dyfishon qarkullimin bankar.

– dyfishon investimet në vend.

– dyfishon konsumin.

– formalizon të ardhurat e 1 milion emigrantëve që punojnë pa leje qëndrimi në BE dhe SHBA e ku nuk u lejohet llogari bankare jashtë.

– i mundëson 1 milion emigrantëve që paguhen në KESH, të hapin llogari në Shqipëri.

– mbledh 20% – 40% të parave të diasporës.

– forcon biznesin vendas.

– paraja e groposur apo e fshehur ne dyshek nga biznesmenët ne Shqipëri do taksohet dhe formalizohet.

– buxheti i shtetit do rritet.

– tërheq paratë e biznesmenve dhe oligarkëve shqqiptarë nga bankat e huaja në bankat e Shqipërisë.

– zhbllokon krizën e sektorit të ndërtimit.

– diferencon paratë informale, nga paratë e krimit.

– zhvleftëson pastrimin e parave të pista.

– rrit konkurrencën dhe hap tregun.

Në çdo vend të botës, populli kërkon Amnisti Fiskale, por shteti heziton, ndërsa në Shqipëri ndodh e kundërta. Njerëzit hezitojnë…..

Izolimi dhe padituria një problem serioz për shoqërinë.

Shqipëria e ka emergjencë kombëtare amnistinë fiskale, përpara se të hapen negociat në BE, e cila do e pengojë shtetin ta realizojë këtë hap pro interesit kombëtar.

Shqipëria ka më shumë banka greke se shqiptare.

Bankat e huaja mbledhin paranë e shqiptarëve.

Koha që 10 milion shqiptar të kenë:

ALBANIAN NATIONAL BANK