Home Rajoni Alarm në Greqi, një i armatosur me thikë futet në ambientet e...

Alarm në Greqi, një i armatosur me thikë futet në ambientet e brendshme të një kolegji

Një alarm ra rreth orës 13:00 në ambientet e Kolegjit të Athinës  në Psikiko. Sipas një denoncimi studentor, persona të panjohur të armatosur me thikë kanë pushtuar ambientet duke kërcënuar fëmijët dhe mësuesit. Në vendngjarje janë gjetur forcat e EKAM-it dhe Sigurimit, të cilët kanë bllokuar tre hyrje-daljet e Kolegjit dhe kanë nisur kontrollet në oborr dhe salla. Protokolli u ndoq nga Kolegji i Athinës, me rezultat që studentët mbetën në klasat e tyre. Prindërit shkuan me shpejtësi në vendngjarje dhe u njoftuan për zhvillimin.

Si para ashtu edhe pas përfundimit të alarmit, menaxhmenti ka lëshuar njoftime. Në të parën ai tha se të gjithë nxënësit janë të sigurt dhe janë në pritje të udhëzimeve nga policia për t’u kthyer në shkollë. Në të dytin, theksohet se kontrolli policor ka përfunduar dhe se normaliteti është kthyer. Sipas informacioneve, ELAS është njoftuar për ngjarjen se jashtëshkollorë të panjohur kanë hyrë në Kolegjin e Athinës me sende të mprehta, si thika. Lidhur me ngjarjen janë bërë tre thirrje në Polici. Një nënë ka telefonuar Aksionin e Menjëhershëm dhe ka raportuar shkeljen, ndërsa telefonata e dytë është bërë nga një oficer i sigurisë së Kolegjit i cili ka njoftuar departamentin e policisë lokale dhe oficeri i shërbimit ka njoftuar Veprimin e Menjëhershëm. Mësohet se ky punonjës është sjellë dhe po jep deklaratë se çfarë ka parë saktësisht dhe kush e ka njoftuar për ngjarjen.

Dy thirrjet e para i referoheshin dy personave me thika, ndërsa një e treta ku referohej një person që mbante armë dhe eksploziv. Dëshmia fillestare, siç mësohet nga protothema.gr, është bërë nga një student, i cili dyshohet se ka parë, siç pretendoi ai, dy jashtëshkollorë të panjohur duke pushtuar oborrin me thika. Dy të panjohurit dyshohet se janë futur në ambiente duke kërkuar një gjimnazist të 3-të me të cilin kanë pasur mosmarrëveshje personale. Për ngjarjen po bëhet një dosje në Departamentin e Sigurisë së Psikikës. Aty është dërguar një gjimnazist, i cili i ka thënë oficerit të sigurimit se ka parë dy studentë jashtëshkollorë duke hyrë në ambientet e Kolegjit, pa specifikuar nëse ishin të armatosur apo jo, ndërkohë që edhe oficeri i sigurisë ndodhet në departament dhe po jep një deklaratë. Në një njoftim të lëshuar nga Policia Helenike, pas thirrjeve përkatëse për hetim, theksohet se në lidhje me praninë e lëndëve jashtëshkollore brenda Kolegjit të Athinës, ajo që ishte raportuar nuk është gjetur në godinë.

Previous articlePutini: Fuqia ushtarake-industriale ruse e bën fitoren në Ukrainë të pashmangshme!
Next articleU nis për Brindisi, trageti në det të hapur për 12 orë, zbardhen detajet e minutave të fundit