Home Ekonomia AKU ndëshkon 8 subjekte për përdorimin e vajit të palmës

AKU ndëshkon 8 subjekte për përdorimin e vajit të palmës

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka ndëshkuar 8 subjekte për përdorimin e vajit të palmës, konservantëve dhe niseshtesë.

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë ushtruar 21 inspektime dhe monitorime gjatë muajit shkurt në rang vendi, në subjekte me aktivitet import, shpërndarje me shumicë të produkteve ushqimore konkretisht (vaj palme, niseshte, konservantë dhe aditivë ushqimorë), si dhe në subjekte me aktivitet “Prodhim, përpunim qumështi dhe nënprodukteve të tij.

Në njoftimin e AKU-së bëhet e ditur se, “gjatë kontrolleve të ushtruara në 21 subjekte, në 8 prej këtyre subjekteve është konstatuar tregtim i ushqimit të pasigurt,në mungesë të sistemit të gjurmueshmërisë, mungesë etiketimi dhe mosrealizim detyrash të lëna”.

AKU njofton se, “për shkeljet e konstatuara trupat inspektuese të AKU-së vendosën 11 masa admnistrative me gjobë në vlerën e 1’700’000 lekëve, si dhe janë vendosur dy masa bllokimi në sasinë e 330 kg të produkteve ushqimore të pasigurta për konsum”.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet pandërprerë në terren në garantimin e sigurisë ushqimore.

Previous articleTaverna në Sarandë merr flakë pas festimeve të 8 Marsit, zjarri rrezikon banesat (DETAJE)
Next article“Do bëjmë ligj të ri për profesionet e veçanta”/ Rama flet pas mbedhjes: Jemi barazuar me Serbinë për…