Home Ekonomia A e dini se sa është limiti i vlerës së mallrave që...

A e dini se sa është limiti i vlerës së mallrave që importohen pa taksa për një udhëtar?

Mallrat që gjenden në bagazhin e udhëtarit përjashtohen nëse, për nga lloji dhe sasia e tyre, nuk kanë për qëllim përdorimin tregtar.

Referuar informacionit të publikuar në faqen zyrtare të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave, vlera e mallrave që përfitojnë përjashtim (pa përfshirë këtu produktet e duhanit dhe alkoolit) është sipas vlerës ekuivalente në lekë të shumave, dhe konkretisht për udhëtarët në rrugë tokësore është 300 euro, për udhëtarët në rrugë ajrore ose në rrugë detare është 430 euro dhe për udhëtarët nën 15 vjeç është 150 euro.

SOURCEBulevard News
Previous articleZbardhen bisedat mes trafikantëve: ‘Armë kemi plot, unë ia gjej edhe 10 pistoleta Glock’, ‘Hashash sa do?
Next articleVIDEO/ “Panorama e zezë”, pamjet me dron nga ishulli Evia në Greqi