Home LifeStyle 7 gjëra që zbulojnë ëndrrat tuaja me sy hapur

7 gjëra që zbulojnë ëndrrat tuaja me sy hapur

A keni menduar ndonjëherë se çfarë kuptimi kanë ëndrrat tuaja me sy hapur? Nga njëra anë, kjo lloj ëndrre është një mundësi për të shpëtuar nga realiteti në mënyra të ndryshme. Në fund të fundit, jeta mund të jetë stresuese, kështu që një moment arratisjeje nuk mund të dëmtojë askënd. Ne duhet të dimë që ëndërrimi me sy hapur nuk është kurrë humbje kohe, siç mendohet shpesh, por përkundrazi një derë e hapur për kreativitet, zgjidhje problemesh dhe, në disa raste, realizim të potencialit tonë.

Ja çfarë tregojnë ëndrrat më të zakonshme:

Jeni të kënaqur me jetën tuaj

Nëse ëndrrat tuaja me sy hapur, shpesh përfshijnë faktin që po pushoni në një plazh diku me miqtë dhe po shijoni këtë moment me ta, me siguri do të thotë që jeni vërtet të lumtur me jetën tuaj. Do të thotë gjithashtu se keni lidhje të forta me ata që janë përreth jush, dhe se kënaqeni duke kaluar kohë me ata që doni.

Jeni krijues

Nëse ëndërroni shpesh, ndërsa jeni zgjuar, sikur bini në sy në një konkurs ose fitoni një çmim, me siguri do të thotë që jeni në një periudhë të bukur krijimtarie. Njerëzit që parashikojnë skenarë ku mund të bëjnë diçka emocionuese ose argëtuese ndërsa shfaqin talentin e tyre, me të vërtetë po përpiqen t’i përdorin aftësitë e tyre dhe të shpërblehen.

Jeni inteligjentë

Endërrimi me sy hapur gjatë ditës gjithashtu mund të zbulojë gjëra rreth aftësive tuaja intelektuale. Sipas një studimi të Institutit të Teknologjisë së Georgias, njerëzit që kanë tendencë të ëndërrojnë ndërsa janë zgjuar, kanë një kapacitet të lartë të trurit, që i bën ata të paaftë të qëndrojnë të përqendruar në detyrë.

Autorët e studimit matën modelet e trurit të mbi 100 njerëzve. Pjesëmarrësit duhej të përqëndroheshin në një pikë fikse dhe ta shikonin atë për pesë minuta, të mbikëqyrur në një makinë MRI. Studiuesit përdorën të dhënat e mbledhura për të përcaktuar se cilat pjesë të trurit po punonin së bashku.

Pasi ata kuptuan se si truri funksionon në gjendje pushimi dhe zgjimi, ekipi krahasoi të dhënat me testet e kryera nga pjesëmarrësit, për të matur aftësitë e tyre intelektuale dhe krijuese. Për më tepër, pjesëmarrësit iu përgjigjën një pyetësori për ëndrrat e tyre me sy hapur.

Pjesëmarrësit që raportuan një tendencë për të ëndërruar ditën kishin rezultate më të larta të testeve intelektuale dhe krijuese, si dhe inteligjencë më të lartë se të tjerët.

Dini se si të zgjidhni problemet

Për shembull, nëse ndodh që të ëndërroni me sy hapur, sikur po e lini punën, sepse nuk jeni të kënaqur me punën tuaj të tanishme. Ndoshta ju duhet të bisedoni me shefin dhe të përcaktoni kushte që mund t’ju ndihmojnë të ndjeheni më të lumtur në mjedisin tuaj të punës, ose cilat mundësi të tjera mund të jenë në dispozicion për ju. Ju gjithashtu mund të provoni një mënyrë më pozitive të të menduarit, në mënyrë që të merrni më shumë kënaqësi në jetën tuaj.

Ju mungon një person i dashur i ndjerë

Endërrimi me sy hapur i njerëzve të dashur, prindër ose gjyshër që kanë vdekur mund të thotë që ju duhet të merreni me dhimbjen tuaj, ose që ende ndjeni se ato mungojnë në jetën tuaj. Ju mund të mbani mend kujtime të mira me ta, ose t’i imagjinoni në një vend më të mirë. Ndonjëherë nostalgjia mund të zbulojë se çfarë do të thonë ëndrrat zgjuar personalitetin tënd.

Doni të keni kontrollin e jetës tuaj

Nëse keni ëndërruar me sy hapur, sikur bëheni të famshëm në të gjithë botën ose fitoni atë vend pune që keni dashur, kjo do të thotë që ju po kërkoni kontroll më të mirë mbi jetën tuaj. Ju dëshironi të bëheni shefi i vetvetes dhe të ndjeheni më të fuqishëm. Ky lloj i ëndërrimit mund të thotë që ju doni të shpëtoni nga realiteti juaj, sepse jeni të mërzitur me jetën tuaj të përditshme. Ju dëshironi të jeni në gjendje të evoluoni, në një botë ku do të ndjeheni më të kënaqur.

Ju duhet një ndryshim

Fantazia e ikjes për të udhëtuar në botë, për shembull, mund të nënkuptojë se mund të keni nevojë për një ndryshim në jetën tuaj të përditshme. Nuk do të thotë që vërtet dëshironi të udhëtoni nëpër botë, por duhet të përpiqeni t’i bëni gjërat ndryshe. Ndoshta ju duhet të kërkoni një hobi të ri ose të kuptoni se si t’i shprehni pasionet dhe talentin tuaj.

Përkundër asaj që shumica e njerëzve mendojnë, të fantazosh nuk është diçka e keqe. Ne duhet t’i kushtojmë më shumë vëmendje këtyre ëndrrave, sepse ashtu si ëndrrat tona gjatë gjumit, ëndrrat me sy hapur mund të na ndriçojnë dhe të na ndihmojnë të zgjidhim disa probleme, si dhe të kuptojmë më mirë personalitetin tonë.

SOURCEBulevard News
Previous articleManchester United i gatshëm të shesë Pogban
Next articleGjyqi kundër Trumpit: Demokratët nuk i sigurojnë votat për të thirrur dëshmitarët