Home Aktualitet 3 Maji; Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

3 Maji; Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

3 Maji njihet në të gjithë botën si Dita Botërore e Lirisë së Shtypit.

Kjo ditë është caktuar që nga viti 1993 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Në Kosovë kjo ditë do të shënohet me aktivitete të ndryshme.

Kjo datë është një kujtesë për qeveritë për të respektuar angazhimin e tyre për lirinë e shtypit dhe të medias. Dita Botërore e Lirisë së Shtypit është një ditë reflektimi për gazetarët dhe aktorët e tjerë mediatikë mbi sfidat e tyre për të garantuar lirinë e shtypit por edhe për të siguruar një gazetari etike dhe profesionale.

Po aq me rëndësi, Dita Botërore e Lirisë së Shtypit është një ditë për të treguar përkrahjen për mediat të cilat janë objekt i kufizimeve, apo eliminimit, në përpjekjet e tyre për të arritur lirinë e shtypit.

3 Maji gjithashtu është një ditë mirënjohjeje për gazetarët të cilët kanë qenë të kërcënuar, të sulmuar dhe për ata të cilët kanë humbur jetën e tyre duke ndjekur një lajm.

Previous articleHervin Çuli shpërthen për “BB”: Tmerr, një biletë për finalen 1 mijë euro! ‘Vdekshin’ Beyonce e artistët botërorë, kurrë se kapin Big Brother Albania
Next articlePërfitimi i kompensimit për rritjen e pagës minimale, nisin aplikimet për bizneset e manifakturës, bujqësisë, peshkimit dhe pyjeve