Home Bota Uria e hidhur në Afganistan! Një milion fëmijë po përballen me kequshqyerjen...

Uria e hidhur në Afganistan! Një milion fëmijë po përballen me kequshqyerjen e rëndë

Fillimi i një dimri të ashpër po përshpejton krizën humanitare në Afganistan. Që nga ardhja e talebanëve dhe sanksionet ndërkombëtare, ekonomia ka kaluar në rënie të lirë.

Rënia e qeverisë së mëparshme afgane dhe tërheqja e mbështetjes perëndimore kanë çuar në rritje të papunësisë. Pak mund të përballojnë të ushqejnë familjet e tyre ose të ngrohin shtëpitë e tyre.

Një milion fëmijë janë në rrezik nga kequshqyerja e rëndë. Kombet e Bashkuara kanë lëshuar tani një thirrje urgjente për ndihmë për vendin.

Previous articleApple pretendon se syzet nuk janë për metaverse
Next articleEra e fortë rrëzon pemën në Parkun e Pogradecit, rrezikohen kalimtarët